Thursday, February 25, 2016

Kasvojen hoidosta: 30+ rasvoittuva iho

Ajattelin kirjoitella pitkästä aikaa kasvojen pävittäisestä hoidosta. Kerrataan lyhyesti alkuun hieman omasta ihostani. Kasvojen iho on rasvoittuva, punoittaa herkästi ja siihen tulee tasaisesti tukkeumia ja ihohuokoset ovat suuret, mutta harvemmin suuria finnejä. Ihoni reagoi melko huonosti tuotteiden vaihtamiseen, joten en ole kovin kokeilunhaluinen ihonhoidon suhteen. Ikää on kohta 35-vuotta, joten minun pitäisi ehkä hieman päivittää varsinkin hoitotuotteita. Ihonhoito on ollut minulle aina vähän pakkopullaa, koska ensimmäiset finnit puskivat jo ala-asteella, eikä minua olisi voinut vähempää kiinnostaa pestä ja hoitaa ihoa.

Teen iltaisin iholle kaksoispuhdistuksen, jotta saan kaiken meikin pois. Minulla on menossa jo kolmas pullo L'Orealin Sunlime Glow -puhdistusöljyä. Se on edullinen ja tekee juuri sen minkä lupaa. Varsinaiseen kasvojen pesuun käytän aina vaan Lactolinen Kasvopesua. En keksi siitä mitään huonoa; se puhdistaa hyvin, mutta ei kuivata ja hintaa on huimat 2e.
Viimeistelen puhdistuksen iltaisin vielä misellivedellä. Herbinan Energy Boost -puhdistusvesi on ollut oikein kiva. Tuoksu on melko voimakas, vaikka se onkin kivan raikas. Ainoa huono puoli on tuo pullo, jonka korkki fuskaa. Jouluna koko vessalaukku on märkä. Aamuisin käytän taas tavallista kasvovettä. Tällä hetkellä käytössä LV, sitä ennen oli käytössä Lactolinen kasvovesi. Iholleni jää parempi tunne kasvoveden jälkeen. Jotkut eivät näitä käytä, mutta minulle kasvovedet ovat ehdottomia.
Nykyään käytän iltaisin puhdistuksen jälkeen tällaisia 'hoitovesiä'. En oikein tiedä, miksi kutsua näitä tuotteita. Ne ovat vähän niin kuin kasvovesiä, mutta koostumus on paksumpi eikä niillä ole tarkoitus puhdistaa ihoa. Misshan Super Aqua Cell Renew Snail Skin Treatment (jessus näitä nimiä) on nopeasti imeytyvä hoitovesi, jota käytän muiden hoitotuotteiden alla. Koen, että esim. seerumit ja kasvovoiteet imeytyvät paremmin tämän jälkeen.

Hada-Labo Gokujyun Super Hyaluronic Acid Lotion on jonkunlainen kulttituote. Eli kyseessä on hajusteeton, kosteuttava hyalyronihappo kasvovesi. Olen käyttänyt tätä jo yhden pullon ja ostan varmasti myös jatkossa. Käytän tätä tuon Misshan hoitoveden tapaan, mutta kaikista eniten tykkään käyttää tätä bb-voiteiden alla. Kosteusvoiteet ovat bb:n alla ovat itselleni liikaa ja ilman mitään taas bb ei levity. Tämä hoitovesi on toiminut erinomaisesti.
Sitten päästään päivävoiteisiin. Päivisin haluan käyttää mahdollisimman kevyitä kosteusvoiteita, jotta iho ei kiiltäisi yhteen enempää. Lumenen vanha Arctic Aqua -kasvovoide on edelleen yksi suosikkini ja nyt tuota tuubia ei enää saa mistään. :( Uusi 3D Hydrating Cream-gel (saatu goodie-bagistä) on tosi hyvä, mutta vanha toimii joidenkin meikkivoiteiden kanssa paremmin. Neutrogenan kosteusvoiteesta on tykännyt tosi moni. Omasta mielestäni se on ihan ok, mutta en osta uudestaan. Haluaisin kokeilla jotain uutta, mutta en halua tuhlata rahojani, jos uusi voide ei toimikaan. Onneksi minulla ei ole mitään pakottavaa tarvetta löytää jotain uutta.
Olen käyttänyt erillistä sy-voidetta jo ihan parikymppisestä. Ihan senkin vuoksi, kun kasvoille käyttämäni kosteusvoiteet ovat rasvoittuvalle iholle. Vaikea sanoa, onko tuosta ollut hyötyä, koska en voi tehdä vertailua. Hyvä sy-voide olisi kyllä etsinnässä. Lumenen Arctic Aqua on päiväkäytössä ja siihen oikein mainio (ja edullinen). Biothermin Aquasource Total Eye Revitalizer tuli kaupanpäällisenä. Siinä on hieman viilentävä vaikutus ja kevyt koostumus, Kiehl'sin Midnight Recovery Eye on ollut yökäytössä. En oikein osaa sanoa siitä juuta tai jaata. Ensi kerralla joku muu.
Olen vähitellen opetellut käyttämään seerumeita/tiivisteitä jne. Kiehl'sin Midnight Recovery Concentrate on ollut tosi kiva. Tämän alle laitan aina hoitovettä, jotta öljy imeytyy paremmin. LV:n seerumia on kehuttu kovasti. Se on valtavan edullinen (n.7e) ja rauhoittaa ihoa kivasti. Misshan Super Aqua Water Supply Essence on todella kosteuttava ja ihanan raikas seerumi.

Kuten ehkä huomaatte, niin minulla ei ole tällä hetkellä varsinaista yövoidetta. Ainakaan sellaista, josta pitäisin. Lumene muutti Sensitive -sarjan päivävoiteen koostumusta ja uusi ei ole enää kiva. Käytin tuota vanhaa Sensitive -päivävoidetta varmaan 5 purkkia ja se sopi iholleni ihan täydellisesti. Nyt parhaillaan kokeilen näytepussin verran Lumenen uutta Bright Now -yövoidetta. Ehkä saisin siitä uuden suosikin. (Tosin siinäkin on aika voimakas tuoksu, josta en niin välitä.) Suosituksia otetaan vastaan.
En muista kuoria kasvojani läheskään tarpeeksi usein. Minun pitäisi hankkia joku hyvä rakeeton kuorinta, vaikka kasvoni eivät ärsyynny noista rakeistakaan. Kasvonaamioita minulla taas riittää. Sekä hoitavia/kosteuttavia että puhdistavia. En ole ihan varma tuosta GlamGlow:n Youthmud -naamiosta. Se tuntuu tehokkaalta, mutta itse en näe eroa ihossani sen käytön jälkeen. Eniten pidän kangasnaamioista, jotka ovat melkein aina kosteuttavia ja hoitavia.

Tuesday, February 23, 2016

A Girl & A Gigolo

Tämä meikki on viime viikolta, kun kävin katsomassa The Danish Girl -elokuvan. Kokeilin silloin ensimmäistä kertaa tuota ihanaa Guerlainin 'Gigolo' RougeG -huulipunaa. On se vaan kauniin sävyinen, vaikka onkin vähän hankala puna muuten.
Silmämeikki onkin sitten unohtunut jo autuaasti. Luomivaossa taisi olla Urban Decayn Naked3 -paletista 'Black Heart' ja häivytykseen käytetty punertava sävy ehkä Grimasin 680. Liikkuvalla luomella on Fyrinnaen vekkulisti nimetty 'Kurisumasu'. Ensimmäisten kuvien jälkeen huomasin, että kaipasin vähän lisää punaisuutta ja lisäsin luomivakoon vielä Fyrinnaen mustanpunaista 'Purgatory' -sävyä. Sitten oli hyvä.
Tykkäsin (en niin yllättäen) tosi paljon tästä meikistä. Tosin nyt olen taas hetkeksi palannut takaisin rusehtaviin silmämeikkeihin aamukiireissä. Talvivalo on ihanan armollinen iholleni, se blurraa kasvot melkein luonnottoman tasaiseksi.
In English:
My look from a week back when I went to see 'The Danish Girl' movie. I was wearing Guerlain's 'Gigolo' RougeG, which is lovely to look at, but not that good on my lips. 

Sunday, February 21, 2016

Addicted to Blush -haaste

Näitä meikkihaasteita on todella hauska tehdä. Tämän poskipunahaasteen nappasin Pretty Sweet -blogista. Minulle on kertynyt poskipunia enemmän kuin yksi ihminen ikinä tarvitsee, mutta en omista esim. voidemaisia poskipunia ollenkaan, joten oma haastepostaukseni on hieman lyhyempi. En myöskään ole ikinä tullut ostaneeksi yhtään selektiivistä poskipunaa, joten suosikkiakaan ei ole. 
1. Minkälaiset poskipunasävyt sopivat sinulle parhaiten?

Minulla on melko vaalea iho, joka on jossain neutraalin ja kylmän välimaastossa. Olen aina kääntynyt enemmän vaaleanpunaisen/pinkin suuntaan poskipunissa. Tällä hetkellä käytän todella paljon hyvin murrettuja vaaleanpunaisen/roosan sävyjä. Ne eivät loista liian kirkkaana poskilla vaan antavat hyvin luonnollista sävyä kasvoille. Vierastan todella paljon oranssiin taittavia punia. Mutta nyt olen ollut todella kiinnostunut hyvinkin rusehtavista poskipunista.

2. Kiinteä, voidemainen vai irtonainen poskipuna?

Kuten tuolla heti alussa kirjoittelin, niin en omista voidemaisia poskipunia yhtä ainutta. Minulle laitettiin joskus Make Up Factoryn meikkaajan toimesta todella kivaa voidemaista punaa, mutta koen ne jostain syystä vaivalloisiksi omaan käyttööni. Pysyttelen siis kiinteiden poskipunien maailmassa. Minulla on irtoposkipunia mineraalimeikkifirmoilta, mutta en oikein tykkää käyttää noita jauhemaisia, koska väriä pöllyää tosi helposti ympäriinsä. Matkoillakin kiinteät punat ovat helpompia.
3. Paras shimmerinen poskipuna?

En tykkää mitenkään superhohtavista poskipunista, koska minulla on rasvoittuva iho. En tarvitse juurikaan ylimääräistä kiiltoa iholleni. Pieni hohto on kuitenkin ihan kivaa ja MACin Blooming (LE) ja Gentle ovat juuri sopivan hohtavia.
4. Paras mattapuna?

Mattaposkipunat ovat enemmän minun heiniäni. En osannut sanoa vain yhtä. Nämä kaikki ovat hyvin samantyyppisiä sävyiltään. Helpoiten tartun tuohon Milanin 'Romantic Rose' poskipunaan. Se menee meikin kuin meikin kanssa. Tykkään eniten sellaisista keskipigmenttisistä poskipunista, niitä on helpompi levittää kuin superpigmenttisiä.
5. Paras markettipuna?

Tällä hetkellä suurin osa poskipunistani on ns. semi-selektiivisiä (MAC, Urban Decay, Illamasqua). Tämä H&M:n LE poskipuna oli hyvä löytö. Tämä on sellainen todella pigmenttinen, joten levittämisen kanssa saa olla varovainen. Muita hyviä edullisia poskipunia ovat olleet ainakin NYXin ja tietysti MILANIn punat, joista kirjoitin tuossa ylempänä.

Selektiivisiä poskipunia en ole koskaan omistanut. En ole koskaan kokenut tarvetta ostaa esim. Diorin, Lancômen tai YSL:n punia. Paria Clarinsia olen harkinnut.
6. Kirkas poskipunasuosikki?

En käytä juurikaan kirkkaita poskipunia, koska ne loistavat liikaa poskilta. Kevyesti levitettynä ne toimivat kyllä kauniisti. Tuo H&M:n punainen 'Autumn Flower' on erittäin piristävä yksilö. Illamasquan 'Hussy' taas on pirtsakka lämmin pinkki, jossa on hurjasti väriä, jos ei ole varovainen.
7. Suurin pettymys?

Poskipunien kohdalla minulle ei ole sattunut mitään suuria pettymyksiä. Tämän MACin ¨Bite of an Apple' -punan huono puoli on siinä, että se on niin kova. Sävy on kaunis, mutta ainakin itse saan melkein rapsuttaa tuosta väriä irti.
8. HG -poskipuna?

Urban Decayn 'Rapture' on ihan mielettömän upea poskipuna. Näyttää melko pelottavan tummalta pannussa, mutta poskilla se on juuri sellainen luonnollinen punastus, jossa on aavistus hohdetta mukana. Hyvä koostumus ja pigmentti. 

9. Mitä punia on toivelistallasi?

Tällä hetkellä en kaipaa mitään tiettyä poskipunaa, Minulla on sävyjä joka lähtöön. Mutta tietysti on punia, joita haluaisin ainakin päästä kokeilemaan: The Balm Instain Blush -punat, Hourglass -poskipunat (niissä on myös valtavan kauniit pakkaukset), Tarte Amazonian Clay Blushes jne. Ja sitten on MACin Rocky Horror -kokoelman 'Crazed Imagination' poskipuna, jonka ehdottomasti haluaisin itselleni. A girl can dream...

Sunday, February 14, 2016

3 Elokuvaa & 1 Meikki

Aloitetaan meikistä, joka on eiliseltä. Tämä menee kivasti tähän ystävänpäiväteemaan. Minun piti toteuttaa tällainen punavoittoinen meikki jo perjantaina, kun kävimme katsomassa Deadpool -elokuvan, mutta en ehtinyt. Valitettavasti jouduin kuvaamaan meikin vessan valossa, eivätkä värit toistu niin hyvin kuin toivoin. Flunssan takia silmät vuosivat koko eilisen ja osa silmämeikistä pyyhkiytyi illan aikana pois. Silmien vuotaminen on vaan niin syvältä.
 Primer:
- UDPP

Eyeshadows:
- Grimas: 002 (off-white)
- Grimas: 545 (burgundy)
- Grimas 680 (plum)
- Fyrinnae: Rapunzel Had Extensions

Eyebrows:
- pink lipliner
- LitCosmetics: Roxy Rolla glitter

Eyeliner/Mascara:
- Sensai: Liquid Eyeliner
- Lancôme: Hypnôse wp
Glitter-kulmakarvat tekivät paluun. Tumma pinkki näyttää myös tosi kivalta. Vedin ehkä överit tämän kokopinkin meikin kanssa, mutta eipä sen niin väliä. :) Huulilla on NYXin Soft Matte Lip Cream 'Prague'. Tosi kiva, hieman murrettu tumma pinkki.
Sitten niihin elokuviin. Pienen tauon jälkeen kävin tällä viikolla 3 kertaa leffassa. Mennään elokuvat järjestyksessä.
The Danish Girl - Tanskalainen tyttö (ohj. Tom Hooper)

Kävin katsomassa elokuvan vapaapäivänäni, kun halusin nähdä hieman syvempää draamaa. Olin valmistautunut nenäliinojen kanssa jo pelkästään tylsän flunssan vuoksi, mutta niille tuli käyttöä elokuvan lopussa muutenkin. Tarina kertoo yhdestä maailman ensimmäisistä sukupuolenkorjausleikkaukseen hakeutuneesta Lili Elbestä (Einar Wegener). Elokuva seuraa Einarin/Lilin ja hänen vaimonsa Gerdan elämää ja sitä, kuinka transsukupuolinen pystyi pärjäämään 1920-luvulla. Lilin onneksi hänellä oli rakastava puoliso, joka pysyi vierellä vaikeuksista huolimatta. Pidin elokuvasta kovasti. Näyttelijät olivat todella upeita rooleissaan (sekä Alicia Vikander että Eddie Redmayne ovat ehdolla Oscareissa), puvustus oli kaunista katsottavaa ja tarina oli todella koskettava.
4/5

Deadpool (ohj. Tim Miller)

Sitten mennään niin toiseen äärilaitaan kuin vain mahdollista: huonoa huumoria, ultraväkivaltaa ja lisää huonoa huumoria. Deadpool on varmasti yksi odotetuimmista Marvel -elokuvista. Itsekään en uskonut, että tämä elokuva näkisi vielä päivänvalon, mutta onneksi pääosaa näyttelevä Ryan Reynolds on ollut niin omistaunut tälle projektille, että elokuva on nyt kaikkien nautittavissa.

Vaikka kyseessä on Marvel -elokuva, niin kyseessä ei ole supersankarileffa. Deadpool on ehkä antisankari, jos sellainenkaan. Elokuvan mainoskampanja on ollut ihan nerokas ja katsojia on mm.uskoteltu, että kyseessä on romanttinen elokuva. Ensi-illan sijoittaminen ystävänpäivään/Valentine's Dayhin on vain mahtava näpäytys. Olisimme menneet varmasti katsomaan tämän ystävänpäiväelokuvana, jos olisimme malttaneet odottaa ensi-illan ohi. Odotan innolla jatko-osaa.
5/5

Zoolander 2 (ohj. Ben Stiller)

Tämä toimitti sitten ystävänpäiväelokuvan virkaa. Olen aina tykännyt alkuperäisestä Zoolanderista todella paljon, mutta valitettavasti jatko-osa ei päässyt ekan tasolle. Varsinkin, kun kävimme katsomassa juuri Deadpoolin, niin vitsit tuntuivat kovin kilteiltä. Oli tuossakin silti hauskat hetkensä ja tykkään jostain syystä Stiller/Wilson -kaksikosta.
2,5/5

In English:
I've seen 3 very different kind of movies this week. First I went to see The Danish Girl, which was beautiful and sad. I loved both Eddie Redmayne and Alicia Vikander in the leading roles. 
Deadpool was the complete opposite of The Danish Girl. Very bad humor, violence and more stupid humor. And I loved it. I'm so happy this movie got made.
Zoolander 2 was bit of a disappointment. I really liked the first one, but this wasn't that funny. It tried, but especially after seeing Deadpool this didn't have a chance.

Saturday, February 13, 2016

Estée Lauder: Double Wear Stay-In-Place Makeup '1N1 Ivory Nude' & 1C0 Shell'

1N1 Ivory Nude & 1C0 Shell
Minun on pitänyt kirjoittaa tästä meikkivoiteesta jo kohta pari vuotta. Minulla on varmaan ikuisesti etsinnässä HG-meikkivoide. Estée Lauderin Double Wear on pitkään ollut sellainen melkein paras meikkivoide, mutta Suomessa myytävä vaalein sävy 1N1 on ollut pieni kompastuskivi. Se on vaaleimmaksi sävyksi melko tumma. Olen kuitenkin ehtinyt käyttää jo yhden pullon sitä, joten sävy on ollut ihan ok. 

Sitten luin, että Double Wearista on olemassa vielä vaaleampi 1C0 Shell -sävy. Vielä n. vuosi sitten sitä ei saanut tilattua Suomeen, mutta pari viikkoa sitten sain ilouutisen bloggaaja-kollegalta, että FeelUnique toimittaa tätä myös Suomeen (tosin tällä hetkellä näyttää, että melkein kaikki sävyt on sold out). Meni ehkä 5 minuuttia ja meikkivoide oli tilattu. Suomessa DW maksaa n.47e ja FeelUniquessa n.40e, eli ei kovin suurta eroa. Ei todellakaan halvin meikkivoide, mutta en koe, että hinta olisi riistoa, koska tämä on melko riittoisa tuote.
Käydään ensin meikkivoiteen parhaat puolet läpi:
- Erittäin pitkäkestoinen. Jos haluan kesähelteillä, että minulla on siisti meikki aamusta yöhön, niin laitan tätä.
- Peittää hyvin ihovirheitä. Minulla on kirjava iho, joten tällainen peittävä meikkivoide on erittäin tervetullut. Muille tällä saa varmasti pakkelin aikaiseksi.
- Ei hapetu. Ainakaan itse en ole huomannut värin tummumista iholla, mutta nämä ovat kovin yksilöllisiä juttuja.
- Ei kasaannu pieniin juoteisiin tai ihohuokosiin.

Sitten ne huonommat puolet:
- Pakkaus. Lasipullo, jossa ei ole pumppua!! >:( Varmasti olisi joku toimivampi ratkaisu. Nyt käytän pientä spaattelia, jolla nappaan tarvittavan määrän meikkivoidetta. En enää halua kaataa tätä kämmenselälle, koska meikkivoiteen jättämä läikkä kädellä ei sitten lähde koko päivänä. Testattu on. Ja tuo kaataminen on vaan niin kömpeöä.
- Haju. Tässä on sama maalimainen haju kuin Revlonin ColorStay -meikkivoiteessa.
- Suomen sävyvalikoima. Olisi niin kiva, kun näitä vaaleimpia sävyjä saisi myös koto-Suomesta.
left: 1N1, right: 1C0
Swatch on vähän huono, mutta toivottavasti tuosta näkee sävyjen eron. Ero on aika iso ja tietysti pohjasävy on erilainen, koska N on neutraali ja C kylmä. Itselleni varmaan täydellinen sävy olisi 1N0. Mutta tuo Shell on ihan tarpeeksi lähellä. Valitettavasti kasvoswatcheja ei vielä ole, mutta yritän saada otettua kuvat meikkivoiteen sävystä ja peittävyydestä.
Olen kokeillut monia meikkivoiteita, joiden pitäisi olla pitkäkestoisia, mutta yksikään ei ole yltänyt Double Wearin tasolle. Pysyvimmän pohjan saan seuraavalla tavalla:
- kevyt kosteusvoide + MACin Prep+Prime spf50
- Double Wear + MACin Pro Longwear concealer NC15
- Kryolan Anti-Shine Powder + Urban Decay De-Slick Setting Spray
Tällä yhdistelmällä olen yleensä korjannut meikkiä kerran päivän aikana ja kerran olin hellepäivänä liikenteessä klo 07-02 ja meikki oli todella hyvässä hapessa vielä yöllä. Siksi olen enemmän kuin iloinen tästä vaaleammasta sävystä.

Mikä on teidän luottomeikkivoiteenne?
In English:
I've meant to write about Estée Lauder's Double Wear foundation for a long time now. There's been one *but*, a shade that it too dark. The lightest shade sold in Finland is 1N1 Ivory Nude and it's not that light. To my delight the lightest shade 1C0 Shell can be now ordered from FeelUnique. Yay! (Although at the moment pretty much all shades are out of stock)  From the swatches you can hopefully see the difference between the lightest and the second lightest shade. Quite a huge difference. 

DW is the most longlasting foundation I've ever tried. It also has quite opaque coverage, so if you have even skintone, this might too cakey for your skin. The biggest con is the bottle. Glass bottle without a pump. Come on guys! It's so unpractical. But I can live with that.  

Friday, February 12, 2016

Parfyymi -perjantai: Tom Ford 'Tobacco Vanille' edp

Lähde: LuckyScent
Tom Ford: Tobacco Vanille. Tämä hajuvesi on ihan puhdasta rakkautta. Ensikosketus tosin ei tehnyt vaikutusta. Olin vuosi sitten Berliinissä, jossa nuuhkin tätä ja Black Orchid -hajuvettä pienessä migreenissä. Ei sitten yhtään hyvä yhdistelmä.

Onneksi sain toisen mahdollisuuden toukokuussa Tallinnan reissulla tehdä uutta tuttavuutta. Suihkautin Tobacco Vanillea ranteeseen aamupäivällä ja vielä seuraavana päivänä haistoin tuoksun selvästi. Takin hihassa tuoksu pysyi pari viikkoa ihanan hentona.

Kyseessä on voimakas ja täyteläinen tuoksu. Ei varmasti kaikkien mieleen, eikä joka päivä käytettäväksi. Tuoksussa on paljon makeutta: vanilja, tonkapapu ja kuivatut hedelmät, mutta tupakanlehdet ja puiset nuotit tasapainottavat makeutta. Itse haistan selvimmin piipputupakan, kuivatut hedelmät (tosin minun nenääni ne tuoksuvat hunajalta) ja vasta melko loppuvaiheessa vaniljan. Mutta muutama muu ihminen on taas sanonut haistavansa nimenomaan vaniljan heti alkuvaiheessa.

Tässä on jotain huumaavan ihanaa. Jotain erikoista ja ihanaa. Kun olen suihkauttanut tuoksua, voisin vain kulkea nenä liimattuna ranteeseen kiinni loppupäivän. Tobacco Vanille saa minut hymyilemään ja hyvälle tuulelle ja tuntemaan myös hyvin itsevarmaksi. Jotain maagista tässä on. Piipputupakan tuoksusta tulee mieleen lapsuus ja sukulaismies, joka poltteli piippua. Tähän tuoksuun on helppo kietoutua. Jokohan tuli ylistettyä tarpeeksi?


Notes:
(Oriental Spicy)
Top notes: tobacco leaf and spicy notes 
Middle notes: tonka bean, tobacco blossom, vanilla and cacao 
Base notes: dried fruits and woody notes
Itselläni on tästä valitettavasti vain 12ml pikkupullo, jota säästelen. 50ml maksaa n.180-200 euroa, joten ihan heti en ole sellaista hankkimassa. En ole ihan varma, saako Tom Fordia nykyään Helsinki-Vantaan lentokentältä tai Viking Gracelta. Manner-Suomesta Tom Fordia ei taida saada mistään. Onneksi kevään aikana tulee varmasti piipahdettua Tallinnassa ja viimeistään syksyllä Barcelonassa, joten voisin harkita vakavasti Tobacco Vanillen hankkimista itselleni 35-vuotislahjaksi. Tosin Fordilla on pari muutakin hajuvettä, jotka houkuttelevat todella kovasti. (Ja nyt sain selville, että Tobacco Vanillesta on olemassa partaöljy - minä niin ostan sellaisen tuolle toiselle puoliskolle ja vietän aikani partaa nuuhkien.)

In English:
Tom Ford's Tobacco Vanille edp is pure love. But it wasn't love at first sniff. I had to give it a second chance. I love the scent of tobacco leaves (to me it's quite like pipe tobacco) combined with dried fruits and vanilla. To me the dried fruits smell like honey. 

Tobacco Vanille stays on my skin almost a day round and on my clothes for days. It's a strong scent. It makes me smile and feel powerful. There's something magical about it. Hopefully I will get a full 50ml bottle for my 35th birthday this spring. 

Thursday, February 11, 2016

Guerlain Rouge G: 70 Gigolo

Minun on hyvin vaikea kävellä alennuspöytien ohi. Varsinkin, kun siellä on Guerlainia varustettuna -50% tarroilla. Mukaan lähti siis yksi huulipuna. Rouge G '70 Gigolo'. Omistan ennestään yhden Rouge G -huulipunan ja rakastan tuota suurta ja painavaa huulipunahylsyä.
'Gigolo' on erittäin kaunis, tumma marjanpunainen. Erittäin pigmenttinen. Liukuu huulille helposti ja jättää kiiltävän pinnan. Kiiltävyytensä vuoksi, puna kuluu vähän nopeammin, mutta jättää sävyä huulille, joten ei tarvitse olla heti korjaamassa.
Sitten päästään kohtaan, mutta.. Tämä puna kerääntyy suupieliin pari tuntia levittämisen jälkeen. Huulillani toimii ehdottomasti parhaiten mattapunat. Nämä kiiltävämmät lähtevät leviämään juonteisiin ja kuluvat nopeasti. Tuon leviämisen saan melko hyvin estettyä värittömällä rajauksella. Pitää varmaan ensi kerralla rajata hyvin myös suupielet ja katsoa, auttaako se. Täydellä hinnalla en näitä punia hankkisi itselleni, koska koostumus ei ole paras itselleni.

In English:
I couldn't resist this Rouge G '70 Gigolo'  lipstick by Guerlain. It was -50%. Very lovely dark berry shade. The finish is quite shiny and because of that it's not best for my lips. It starts to bleed very easily and for some reason pool around the corners of my mouth. :( So, wouldn't buy these full price. Now I just need to remember to use clear lipliner around my whole mouth before using this next time. 

Monday, February 8, 2016

Snow White

No niin, tässä kaikessa komeudessaan talviset kuvat kahden viikon takaa. Olen enemmän kuin tyytyväinen näihin kuviin. Meillä kävi tuuri ja kuvauspaikkaa peitti uusi, puhdas lumi (jota tosin oli niin paljon, että pitkävartiset saappaat ja lapio olisivat olleet fiksu veto).

Meikki toistui juuri niin hyvin kuvissa kuin toivoinkin. Ihan erityisen paljon tykkään tuosta huulipunasta. Se oikein hehkuu.
Kalliolla ja tunnelissa oli huiman kokoisia jääpuikkoja, onneksi saimme osan ikuistettua kameralle. Puvun kanssa oli yllättävän helppo liikkua hangessa, vaikka helma oli minulle liian pitkä. Myös mekon pukeminen paikan päällä kävi suht vaivattomasti. Kuvauksen jälkeen taas ei ollut yhtään kiva vaihtaa omiin, kylmiin vaatteisiin. Pakkasta ei ollut kuin pari astetta, joten tuolla ei tullut onneksi kylmä ihan heti.
Punainen mekko oli lainassa. Onneksi sain sen, koska itse en olisi jaksanut tehdä mitään noin näyttävää. Tuo punainen puku on hääpuku - joku persoonallinen morsian saisi tuosta upean puvun hääpäiväksi. Rakastan tuota kuvaa puvusta valkoista hankea vasten. <3
- dress: Fiancée Oy
- lace top: Gina Tricot
- necklace: Lindex
- headdress: self-made
- peacock fan & cape: borrowed from Tiina

Viimeiset kuvat otettiin vielä rautatietunnelin suulla ja valonlähteenä käytettiin osittain kynttilää. Noita kuvia ottaessa Tiinan takan odotteli porukka geokätköilijöitä, joten oli aika lopetella onnistunut kuvausreissu.

In English:
Here are the finished photos from the photo shoot 2 weeks ago. I just love them. The contrast between the pure white snow and the red dress is amazing. The dress isn't my own, but I was lucky to borrow it. 

Sunday, February 7, 2016

The Last Day Of Winter

Tässä ensimakua kahden viikon takaisista kuvauksista Tiinan kanssa. Aamun/aamuyön aikana oli satanut reippaasti lunta ja kuvauspaikka oli aika maaginen. Olen niin iloinen, että sain tuon punaisen puvun töistä lainaan. Se näyttää ihan superdramaattiselta lumihankea vasten.

In English:
First picture from the photoshoot I had two weeks ago with Tiina. The red dress looked amazing against the fresh, white snow.

Friday, February 5, 2016

Shade Adjusting Drops - Meikkivoide vaaleammaksi

Tällainen tuote on puuttunut markkinoilta. Ainakin täällä Suomessa. Olen kuullut todella paljon kritiikkiä siitä, että tarpeeksi vaaleita meikkivoiteita on niin huonosti saatavilla. Tällaiset vaalennustipat ovat oiva keino saada aavistuksen liian tumma meikkivoide sopivaksi. Tämä The Body Shopin 'Shade Adjusting Drops - Lightening' uutuus on nähtävästi tullut markkinoille tässä vuoden vaihteessa. Hintaa tällä 15ml pullolla oli n.16,50e. Tämän vaalentajan lisäksi on myös tummentaja, jos esim. kesällä haluaa tummempaa sävyä meikkivoiteeseen.
Ohjeessa neuvotaan sekoittamaan meikkivoide ja vaalennustipat kämmenselällä, mutta mikä tahansa alusta toimii tähän hommaan. Itse sekoittelin pienessä näytepurkissa.
Tuotetta annostellaan suht toimivalla pipetillä. Vaalennusaine on melko paksua, joten sitä jää myös pipetin ulkopinnalle, mutta toistaiseksi en ole saanut sotkua aikaiseksi.
Vaalentajan väri ei ole ihan valkoinen vaan hieman vaaleanpunaiseen taittava. Mutta kuten kuvista näkyy, niin sävy ei iholla näytä kovin vaaleanpunaiselta. Luulen, että moni todella vaaleahipiäinen voisi käyttää pelkästään tätä meikkivoiteena. Itse en ole ehtinyt vielä kokeilemaan, miten tämä toimisi siinä hommassa, mutta yhdessä tipassa on suht hyvin pigmenttiä. Itse olisi kaivannut ehkä ihan vitivalkoisen vaalentajan, jossa olisi vielä enemmän pigmenttiä.
Onko joku teistä kokeillut tätä tai muuta vastaavaa tuotetta? Minkälaisia kokemuksia teillä on ollut?

In English:
The Body Shop has brought this new product to the markets (well, new product at least here in Finland): a shade adjusting drops. The one I bought is for lightening foundation. (They also have one for darkening.)

The shade is very pale pink. It's pretty pigmented, but I would've liked it even better if it was bright white and had even more pigment. This costs about 16,50€/15ml. I would like to test similar product from Face Atelier, but it's a bit too costly.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...